Clustercoördinator Programmering ITH
overlay
Vacature

Clustercoördinator Programmering ITH

Deze vacature is helaas niet meer actueel. Je kan op deze vacature niet meer solliciteren. Goed nieuws! We hebben een ruim aanbod van vacatures waarop je wél kunt solliciteren. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Utrecht
HBO WO, WO
32 - 40 uur per week

Zie jij jezelf binnen de afdeling Integraal Toezicht & Handhaving (ITH) werken als clustercoördinator voor het cluster Programmering? Wil je graag samen met de medewerkers in het cluster en de andere clustercoördinatoren inhoud geven aan data gestuurd en risicogericht toezicht? Dan hebben wij dé vacature voor jou.

Jessica Paterson vertelt: “Als clustercoördinator Programmering Integraal Toezicht en Handhaving ben je primair bezig om vernieuwing van toezicht vorm te geven door o.a. het uitvoeringsbeleid te borgen in de afdeling, zo zetten we al stappen in risicogericht en informatie gestuurd toezicht. Ook zetten we in op gedragsinterventies om zo naleving te verbeteren. Jij coördineert en begeleidt jouw cluster, zet lijnen uit, brengt capaciteit in overeenstemming met vragen en hakt knopen door bij vraagstukken. Dit alles om jouw cluster goed te laten functioneren en daarbij er voor te zorgen dat wij samen ons werk kunnen doen. Dit doe je met een cluster enthousiaste medewerkers die samen een passie hebben om onze leefomgeving te verbeteren en de beschikbare middelen effectief en efficiënt in te zetten. De combinatie van werken aan / met een goed team en de inhoudelijke vraagstukken maakt waarom deze functie zo leuk en uitdagend is.

Als clustercoördinator spar jij, als verantwoordelijke voor de planning en realisatie van de operationele werkzaamheden, samen met de andere clustercoördinatoren over de inzet van medewerkers van jouw cluster. Je bent opdrachtgever van projectleiders en hebt soms de rol van projectleider van één of meerdere complexe projecten. Onder jouw verantwoordelijkheid vallen ook de periodieke voortgangsrapportages voor onze gemeenten. Je adviseert ten aanzien van beleids- en visieontwikkeling en implementeert deze.

Met jouw enthousiasme jaag je de ingezette transformatie naar meer resultaatgericht toezicht verder aan. In jouw cluster zitten immers de data analisten, branchetrekkers, projectleiders en backofficemedewerkers die met inzet van diverse data de risicosturing op ons toezicht voorbereiden. Jij hebt een plan om met inzet van moderne (digitale) toezichtinstrumenten en goed doordachte gedragsinterventies de effectiviteit van toezicht in stapjes verder te vergroten. Met jouw drive zorg jij samen met de toezichthouders en clustercoördinatoren uit de andere clusters voor tijdige en kwalitatief goede afhandeling van zaken. Je monitort de kwaliteit van onze data en doet voorstellen om van data informatie te maken. Voor de afdeling ben je medeverantwoordelijk voor de capaciteitsplanning en het op tijd regelen van inhuur.

Met de komst van de Omgevingswet en de implementatie van het Interbestuurlijk programma zie jij kansen om ons toezicht meer integraal en van toegevoegde waarde te laten zijn. Je straalt rust en overtuiging uit en hebt samenwerking hoog in het vaandel staan.

De afdeling ITH is volop in ontwikkeling en staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De
komst van de Omgevingswet leidt ertoe dat we van taakgericht naar resultaatgericht toezicht
gaan. Samen met de andere clustercoördinatoren draag je actief bij aan een gezamenlijke manier van
werken en de ontwikkeling van het cluster Programmering. Als zelfstandige medewerker zie je kansen, ben je nieuwsgierig, heb je lef en ga je creatief om met (nieuwe) situaties.

Je bent besluitvaardig, kan goed plannen en weet je keuzes goed te onderbouwen. Je bent nieuwsgierig en hebt het inschattingsvermogen, om de actuele ontwikkelingen om ons heen te zien als kans om onze eigen aanpak verder vorm te geven. Als teamspeler werk je op een prettige manier samen met collega’s en ben je actief betrokken bij projecten voor de leefomgeving.

Verder beschik je over het volgende:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in een relevant vakgebied;
  • Minimaal drie jaar werkervaring met het coördineren en plannen van werkzaamheden;
  • Affiniteit met het werkveld van toezicht in de ruimtelijke omgeving is een pre;
  • Je hebt interesse in de cijfermatige kant van onze bedrijfsvoering
  • Ervaring in het leiden van complexe projecten;
  • Een aantoonbaar goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

    Hebben we een match maar voldoe je nog niet volledig aan de eisen? Als je wilt groeien en ontwikkelen aarzel dan niet om te solliciteren.

We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten.

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten en andere overheden in de regio Midden-Nederland bij de uitvoering van milieu- en omgevingstaken. Dat doen we met een breed scala aan producten en diensten op het terrein van o.a. bodem, bouw- en woningtoezicht, vergunningen en meldingen, geluid en lucht, klimaat, energie en duurzaamheid, natuur- en milieueducatie, ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving. Wij doen ons werk met ruim 200 collega’s in een collegiale en informele werkomgeving.

Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje. Om een indruk te krijgen van het werk kun je ons filmpje op pad met Nico bekijken. Nico is één van onze energie toezichthouders. In dit filmpje bezoekt Nico Miele Nederland.

Wat bieden wij jou:

  • Een jaarcontract met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal functieschaal 11 (cao SGO);
    € 5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand. Het IKB is vrij opneembaar of te gebruiken voor bijvoorbeeld aankoop van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren;
  • Laptop, telefoon en er wordt een elektrische dienstauto ter beschikking gesteld die je mag gebruiken voor bijv. bezoek aan één van onze opdrachtgevers;
  • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen, cursussen of opleidingen;
  • Een aantrekkelijke baan in een collegiale, informele werkomgeving;
  • Binnen de ODRU werken we plaats- en tijdonafhankelijk. Dit betekent dat je, in overleg met collega’s, de mogelijkheid hebt om je werk deels vanuit huis te doen;
  • Budget voor het Arbo-proof inrichten van je thuiswerkplek;
  • Regelmatig informele activiteiten zoals een afdelingsuitje, jaarlijks personeelsfeest en het kerstfeest. Ook hebben wij een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.

    Aatop Milieu & Ruimte werft voor deze functie exclusief voor ODRU. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij ODRU. Detachering is niet aan de orde. Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat.

    De sluitingstermijn voor deze vacature is 30 april 2023. We wachten de sluitingsdatum niet af; we reageren direct op geïnteresseerde kandidaten. Wanneer zich een passende kandidaat aandient gaan we daarmee direct in gesprek, waardoor mogelijk de functie eerder ingevuld wordt. Mocht je dus interesse hebben wees er dan snel bij!

    Je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Anouk van Dinteren, via [email protected] of neem telefonisch contact op via 0318-796129.

    We horen graag van je!

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden