Junior ecoloog
overlay
Vacature

Junior ecoloog

Deze vacature is helaas niet meer actueel. Je kan op deze vacature niet meer solliciteren. Goed nieuws! We hebben een ruim aanbod van vacatures waarop je wél kunt solliciteren. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

3.317 - 4.100,-
36 uur per week
Assen

Als junior ecologisch adviseur ben jij de vraagbaak en sparringpartner voor vragen en zaken over het beheer van groen, water en wilde dieren. Je geeft advies over ecologie aan collega’s binnen de gemeente Assen, maar ook aan vrijwilligers, natuurorganisaties, bedrijven en provincie. Je vindt het belangrijk en leuk om de waarde van natuur en ecologie uit te dragen. Je bent verantwoordelijk voor de beoordeling en toetsing van vergunningaanvragen die te maken hebben met:

  • Het kappen van bomen en bosschages
  • In- en uitritten die door groenstroken komen
  • Vergunningaanvragen die raken aan de landelijke wetgeving over natuur (voormalige Wet natuurbescherming).

Daarnaast adviseer je bij werkzaken waarbij groen en ecologie elkaar raken. Je denkt dan mee met onze collega’s van team Groenbeheer, bijvoorbeeld hoe we omgaan met konijnen, bevers en alpenwatersalamander in onze groene en blauwe structuren. Ook houdt je de nieuwe ontwikkelingen rond invasieve exoten goed in de gaten en heb je contact met toezichthouders van de provincie.

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.100,- bruto per maand (functieschaal 9) op basis van een voltijd dienstverband (36 uur);
  • Individueel keuzebudget met in totaal 17,05% aan extra salaris die je kunt inzetten voor belastingvoordeel op een fiets en fietsaccessoires, tablet/laptop en sportvoorzieningen;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim opleidingsbudget en doorgroeimogelijkheden;
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot het einde van het jaar met de mogelijkheid op verlenging.

Jij bent een creatief en flexibel ingestelde ecoloog met een goede lokale kennis van de regio Assen, of je hebt op zijn minst interesse om dit te ontwikkelen. Daarnaast ben je omgevingssensitief en begrijp je goed wat de behoeften van diverse belanghebbende zijn, waarbij je kan omgaan met tegengestelde belangen. Verder beschik je over:

  • Een MBO+ of Hbo opleiding in de richting van ecologie;
  • Minimaal één jaar ervaring als ecoloog, hierbij kan je ook denken aan veldwerk, relevante stage ervaring of een bijbaan;
  • Een basis kennis van flora- en fauna, met de interesse om het verder te ontwikkelen;
  • Goede Nederlandse communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Je gaat deel uitmaken van het team Ruimte, een gezellig team met enthousiaste collega’s verdeeld over de taakvelden stedenbouw, planologie, verkeer & vervoer, ecologie, groen, water, duurzaamheid en milieu. We werken hard in het team maar er is ook aandacht voor elkaar (en humor hoort daar zeker bij!). Je krijgt een uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en samen zorgen we voor een plezierige werksfeer.

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.