Adviseur Vergunningen Waterkwaliteit (32-36 uur)
overlay
Vacature

Adviseur Vergunningen Waterkwaliteit (32-36 uur)

Deze vacature is helaas niet meer actueel. Je kan op deze vacature niet meer solliciteren. Goed nieuws! We hebben een ruim aanbod van vacatures waarop je wél kunt solliciteren. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

3.306 - 4.550,-
36 uur per week
Almelo

“Als adviseur vergunningen waterkwaliteit ben je een belangrijke schakel tussen bedrijven en het waterschap. En draag je vanuit die rol je steentje bij aan duurzaam waterbeheer. Je doet dit vanuit een team dat erg betrokken is bij de doelen van het waterschap en bij elkaar!”- Jeannette Mondria, teamleider team Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

Dit krijg je
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met flexibele medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. Daarnaast bieden wij je op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week):

  • Een salaris tussen de € 3.306,- en € 4.550,- bruto per maand;
  • Een Individueel Keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris, inclusief 8% vakantiegeld. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- per 5 jaar. Het opleidingsbudget is te gebruiken voor het volgen van opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit;
  • Een flexibele werkomgeving met de mogelijkheid om een aantal dagen per week thuis te werken;
  • Een netto thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag dat je thuis werkt en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten;
  • Een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
  • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding.

Dit ga je doen
“Wetgeving zwart/wit? Dacht het niet! In jouw werk zoek je iedere keer naar de juiste balans tussen milieubelangen, bedrijfsbelangen en maatschappelijke belangen. Geen situatie is hetzelfde!”- Stephan Nijhof, adviseur vergunningen waterkwaliteit.

Vanuit Waterschap Vechtstromen is het onze missie om te zorgen voor schoon, voldoende en veilig water. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een aantrekkelijke leefomgeving. Door klimaatverandering, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid worden we uitgedaagd om onszelf continu te verbeteren. Samen met ruim 500 medewerkers steken wij elke dag onze handen uit de mouwen voor het water in de regio’s Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Ter uitbreiding op het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving zijn we op zoek naar een adviseur vergunningen waterkwaliteit. In deze functie werk je in een dynamische omgeving met verschillende belangen. Je hebt een centrale rol binnen de organisatie en werkt samen met je collega’s aan maatschappelijke opgaven. In deze functie beoordeel je aanvragen en stel je vergunningen op. Daarnaast adviseer je overheden over het afvalwaterdeel in omgevingsvergunningen. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:

  • Complexe aanvragen, verzoeken en/of meldingen behandelt;
  • Vergunningen en bijbehorende voorschriften opstelt en advies geeft over de besluitvorming;
  • Andere overheden adviseert over de omgevingsvergunningen en een afweging maakt van belangen en mogelijke risico’s;
  • Ontwikkelingen volgt en signaleert binnen het vakgebied en actief bijdraagt aan verdere professionalisering van beleid op het gebied van vergunningverlening en dit vertaalt naar regelingen en procedures.

Als adviseur is het ten eerste belangrijk dat je je thuis voelt in een dynamische werkomgeving. Je krijgt energie van contact met interne en externe stakeholders en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Ten tweede ben jij een kei in zelfstandig werken én win je ontbrekende kennis in bij je collega’s. Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Milieukunde, Chemische Technologie of vergelijkbaar;
  • Goede kennis van wet- en regelgeving zoals de Algemene wet bestuursrecht, Waterwet, Omgevingswet en Keur;
  • Rijbewijs B.

Werken bij Waterschap Vechtstromen is werken in een professionele en flexibele organisatie. Samen met 500 collega’s zorg je voor een aantrekkelijke leefomgeving voor mensen, dieren en planten. Je komt te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. ‘Oog voor elkaar’, dat is wat dit team bijzonder maakt. Het team bestaat uit 30 collega’s en staat bekend als een club harde werkers. Naast hard werken is er ruimte voor persoonlijk contact en zijn er voldoende kansen die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Naast persoonlijke ontwikkeling is ook het werkveld volop in ontwikkeling. De komende jaren speelt de komst van de Omgevingswet en een intensievere samenwerking met partners in ons gebied hierin een grote rol. Als team zijn we continu op zoek naar en staan we open voor ideeën die aansluiten bij de doelen van het waterschap en de bedrijven in ons gebied.

Solliciteren

Aatop Milieu & Ruimte werft voor deze functie exclusief voor Waterschap Vechtstromen. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij Waterschap Vechtstromen. Detachering is niet aan de orde.

Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat. De sluitingstermijn voor deze vacature is vrijdag 10 juni 2022. We wachten de sluitingsdatum niet af; we reageren direct op geïnteresseerde kandidaten. Wanneer zich een passende kandidaat aandient gaan we daarmee direct in gesprek, waardoor mogelijk de functie eerder ingevuld wordt.
Je kunt jouw CV en korte motivatiebrief sturen aan Aatop Milieu & Ruimte t.a.v. Remco Beukhof, via [email protected] of neem telefonisch contact op via 0318-796128.

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.