Junior beleidsmedewerker groen en klimaat
overlay
Vacature

Junior beleidsmedewerker groen en klimaat

Deze vacature is helaas niet meer actueel. Je kan op deze vacature niet meer solliciteren. Goed nieuws! We hebben een ruim aanbod van vacatures waarop je wél kunt solliciteren. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

2.800 - 3.500,-
36 uur per week
Leiden

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid, vergroening en wil je bijdragen aan een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een vooruitstrevende gemeente zoeken wij een Junior Beleidsmedewerker Groen en Klimaat, die zich inzet voor de vergroening van schoolpleinen en het creëren van gezonde, klimaatadaptieve leeromgevingen.

In deze rol werk je aan de ontwikkeling van beleid dat het vergroenen van schoolpleinen stimuleert. Je gaat scholen motiveren en ondersteunen om hun buitenruimtes om te vormen tot groene, natuurlijke plekken waar kinderen kunnen spelen, leren en ontspannen. Samen met externe partijen werk je aan innovatieve oplossingen voor een gezonde leefomgeving en meer biodiversiteit, terwijl je tegelijkertijd de klimaatbestendigheid van schoolpleinen vergroot. 

Speerpunten van jouw functie: 

  • Stimuleren van groene schoolpleinen: Je ondersteunt scholen bij het omvormen van hun schoolpleinen door middel van subsidies, bewustwordingscampagnes en praktische begeleiding. Jouw doel is om een duurzame en groene leeromgeving te creëren. 
  • Beleidsvorming voor klimaatadaptieve schoolpleinen: Je helpt mee aan het ontwikkelen van beleid gericht op het verbeteren van de gezondheid van kinderen en het aanpassen van schoolpleinen aan klimaatveranderingen. Hierbij maak je de verbinding tussen fysieke ruimte en sociale betrokkenheid. 
  • Onderzoek naar vergroening van schooldaken: Je onderzoekt de mogelijkheden om de huidige subsidieregelingen voor groene daken uit te breiden, zodat meer scholen hiervan kunnen profiteren en duurzame daken een vast onderdeel worden van de leeromgeving.

  • Een uitdagende en maatschappelijk relevante functie in een gemeente die zich actief inzet voor een duurzame toekomst. 
  • De kans om te werken aan concrete projecten met een direct zichtbare impact op de leefomgeving van kinderen. 
  • Een stimulerende werkomgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. 
  • Goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden binnen het gemeentelijke beleidsteam.

Interesse?

Wil jij een bijdrage leveren aan de vergroening van schoolpleinen en een gezondere toekomst voor kinderen? Solliciteer dan direct en help mee om onze gemeente groener en klimaatbestendiger te maken!

Het betreft een inhuuropdracht waarbij je in eerste instantie voor de duur van één jaar werkzaam bent bij de gemeente, met de mogelijkheid tot verlenging na overleg.

  • Ervaren met duurzaamheid en het vergroening van de leefomgeving. 
  • Een afgeronde wo-opleiding Aarde, Economie en Duurzaamheid of Future Planet Studies en/of vergelijkbaar. 
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie. 

Je komt te werken bij een vooruitstrevende gemeente in de omgeving van Leiden. Ik vertel je graag meer over deze organisatie tijdens een persoonlijke kennismaking. 

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.