Een goed cv, je loopbaan op papier

Je gaat voor het eerst solliciteren of je gaat voor het eerst in jaren weer eens de arbeidsmarkt op. Je besluit om te beginnen met het maken of bijwerken van je cv, maar waar moet deze aan voldoen en hoe stel je nou een goed en overzichtelijk cv op? In ons werk zien we veel cv’s voorbij komen en deze verschillen enorm in kwaliteit. Omdat werkgevers vaak veel sollicitaties ontvangen is er weinig tijd om alle cv’s rustig door te nemen. Het is daarom heel belangrijk dat je cv opvalt en overzichtelijk is. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Overzicht
  Zorg ervoor dat je cv overzichtelijk is, een cv wordt in een paar seconden gescand of iemand wel of niet aansluit. Maak een duidelijk kopje voor opleidingen en werkervaring waarbij je de meest recentelijke ervaring bovenaan zet.
 2. Het belangrijkste op de eerste pagina
  We zien vaak cv’s voorbij komen met niet relevantie informatie voor de desbetreffende functie en dan staat deze informatie ook nog eens op de eerste pagina, dit is storend en leidt af van jouw persoon.Maak een profielschets waarin jij jouw sterke eigenschappen beschrijft, wat maakt jou nou de geschikte persoon voor deze functie? Gebruik hier maximaal drie regels voor. Less is more!
 3. Licht je werkervaring kort toe
  Heb je jaren gewerkt als adviseur bodem en heb jij ervaring met het schrijven van bodemrapporten op het gebied van BRL 2000, geef dit dan aan in je omschrijving. Recruiters en werkgevers kunnen dan direct zien of jij aansluit op de functie waarvoor je solliciteert. Wees hier wel eerlijk over want je wilt niet door de mand vallen tijdens een gesprek.
 4. Let op de lay-out
  Houd je cv simpel en overzichtelijk, gebruik geen lay-out die veel afleid, dit zorgt er namelijk voor dat de inhoud minder goed naar voren komt. Houd het simpel en zorg voor een goede en professionele foto.
 5. LinkedIn
  Zorg ervoor dat je een LinkedIn profiel hebt en dat deze ook up to date is. Wanneer je solliciteert bij een organisatie komt het namelijk regelmatig voor dat een recruiter of teamleider jouw LinkedIn profiel bekijkt. Daarnaast is LinkedIn ook een platform waarop recruiters je kunnen benaderen voor een vacature. Beschrijf daarom ook jouw specialiteit en kennis.


Hopelijk kunnen deze tips je verder helpen met het vinden van een leuke baan. Vind je het lastig om een goed cv op te stellen, heb je vragen of ben je op zoek naar een leuke functie? Neem dan contact met ons op en vanuit Aatop Milieu & Ruimte helpen we je graag verder!

Jouw Milieu en Ruimte vacature ingevuld!

Bij Aatop Milieu & Ruimte weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste professionals te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de huidige arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop Milieu & Ruimte Aanpak:

 1. Neem contact met ons op
 2. Wij gaan aan de slag
 3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden