Logo Aatop Milieu & Ruimte

Tips voor je digitale sollicitatiegesprek

Sollicitatietips

Je mag op gesprek voor je eerste sollicitatiegesprek, super! Je stapt de auto in en rijdt naar de locatie en na anderhalf uur sta je weer buiten, een goed gesprek gehad! Iedereen heeft hier wel eens mee te maken gehad, de standaard manier van sollicitatiegesprekken. In deze tijd zie je dat sollicitatiegesprekken steeds vaker digitaal gaan, iets wat dus voor veel mensen nieuw is. Veel organisaties kiezen ervoor om een online video-interview te doen, via Skype, Zoom, Teams of Google Hangout. Het is voor jou als sollicitant belangrijk om op deze ‘’ nieuwe ‘’ manier een goede indruk te maken op je toekomstige werkgever, wat ook best een beetje spannend kan zijn. Wij willen een aantal tips met jullie delen zodat je ook online een goede indruk kan achterlaten.

1. Test van tevoren
Het is bijna 11 uur, je gesprek staat op het punt te beginnen. Je wordt gebeld via Skype door je gesprekspartner, je zit er helemaal klaar voor maar dan kom je erachter dat je microfoon van je laptop kapot is! Het gesprek kan hierdoor niet doorgegaan. Je voelt ook meteen je kans op deze toffe baan wegvallen. Dit wil je natuurlijk niet overkomen, test daarom altijd voor je gesprek of je wifi, laptop, webcam en microfoon het allemaal goed doen. Verdiep je ook in het programma waarmee je gaat videobellen zodat je niet voor verassingen komt te staan, een goed begin is het halve werk!

2. Camera
Zorg ervoor dat je een camera hebt die op de voorkant van je gezicht gericht staat, jij moet namelijk in de spotlight staan tijdens het sollicitatiegesprek. Zet je camera dus niet naast of ver boven je neer, dit kan voor je gesprekspartner behoorlijk storend zijn. Mocht je geen ingebouwde camera hebben in je laptop, kies dan voor een variant die je bijvoorbeeld aan de bovenkant van je laptop kan klikken, dan zit je altijd goed. Blijf ook goed focussen op je gesprekspartner, laat je niet afleiden door je eigen beeld.

3. Kleding
Zorg ervoor dat je kleding draagt die past bij de functie waar je op solliciteert. Test van te voren ook hoe je overhemd overkomt op de camera, streepjes print kan behoorlijk afleiden. Blijf wel jezelf met je keuze voor kleding omdat je dit natuurlijk ook zou dragen wanneer je eenmaal de baan hebt, ben je niet gewend om in driedelig pak te zitten en is het ook niet nodig voor de functie, doe dit dan vooral niet!

4. Omgeving
Hou rekening met je omgeving, het is natuurlijk een serieus gesprek. Je wil daarom niet dat er allemaal huisdieren rondlopen of dat je partner gezellig tv kijkt in dezelfde ruimte. Kies een ruimte waar het stil is en waar je een rustige achtergrond hebt. Je zal merken dat je hierdoor ook veel meer focus zult hebben voor je gesprek, dit zal je kansen voor die baan zeker vergroten!

5. Oefenen
Merk je dat je het echt lastig vindt, vraag dan iemand om met je te oefenen. Dit kan een familielid zijn of een goede vriend maar ook iemand van een detacheringsbureau die het gesprek voor je heeft geregeld. Deze mensen hebben vaak het beste met je voor en zullen je dus goede tips en tricks geven zodat je jezelf hierin kunt ontwikkelen.

Jouw Milieu en Ruimte vacature ingevuld!

Bij Aatop Milieu & Ruimte weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste professionals te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de huidige arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop Milieu & Ruimte Aanpak:

  1. Neem contact met ons op
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 5 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.